Industrijsko predporočno fotografiranje | Patricija ❤ Jan

MARIBOR



Če se v kratkem poročita in zaradi pandemije vajinega poročnega fotografa še nista spoznala v živo, danes nameniva par besed zaročnemu oz. predporočnemu fotografiranju.

Kaj sploh je predporočno fotografiranje in čemu služi? Predporočno fotografiranje je fotografiranje, ki se ga opravi pred poroko. Logično, ne? Je pa veliko več kot to. Za naju in najine pare je to priložnost, da se malo bolj spoznamo in skupaj ustvarjamo že pred poroko. Stavka, kot sta »midva nisva fotogenična« in »ne fotografirava se rada«, sta namreč v 90% prisotna že ob prvem pogovoru in prav s predporočnim fotografiranjem to prvotno tremo razbijemo. V večini si pari narobe predstavljajo kako izgleda takšno fotografiranje – morda, da je bolj strogo, da je potrebno pozirati in podobno. V resnici pa je to en zelo sproščen in smeha poln sprehod, kjer se imamo vsi super, posledično pa ustvarimo nekaj fotografij.

Predporočno fotografiranje ni nujno ali obvezno, je pa dobrodošlo. Svetujeva ga predvsem tistim parom, ki jim je res neprijetno pred objektivom in imajo tremo. Na poročni dan je veliko lažje, če naju par že dobro pozna in je ob nama že od začetka sproščen. Ta sproščenost se namreč prenese tudi na najbližje ter svate in midva lahko loviva tiste res pristne in spontane trenutke. Pri predporočnem fotografiranju nismo omejeni s časom in lokacijo, prilagajamo pa se tudi vremenu.

Zadnje dve leti nam je pandemija res pošteno zagodla in ker Patricija in Jan živita v tujini, je bilo naše predporočno fotografiranje primorano počakati na par dni pred poroko. Načeloma to najraje opravimo do nekje dva meseca pred poroko, da se lahko pari potem v miru posvetijo načrtovanju, ampak včasih pač ne gre drugače. Ko sva pa še z njune strani dobila predlog, da bi se fotografirali v tovarni v Mariboru, sva pa bila čisto navdušena. Res unikatna in zanimiva ideja, ki smo jo pokombinirali še z betnavskim dvorcem.

Hvala KarmenWeddings za organizacijo!