Tradicionalna Kitajska poroka – 1.dan | Heidi ❤ David

InterContinental – Hong KongHeidi in Davida sva spoznala pred nekaj leti, ko sta potovala po Evropi. Ustavila sta se tudi na Bledu in si tam zaželela portretno fotografiranje. Nikoli si nisva mislila, da naju bo njuna ljubezen peljala na drug konec sveta.

Fotografije, ki smo jih skupaj ustvarili, so ju popolnoma navdušile in želela sta, da sva prav midva njuna poročna fotografa v Hong Kongu. Najina sezona je bila že čisto zapolnjena, le še en oktobrski vikend je ostal prost – in ravno ta vikend je bila njuna poroka.

In sva šla, iz Zagreba proti Hong Kongu. Polna pričakovanj, navdušenja in strahu. Od pristanka naprej naju je Hong Kong očaral. Urejenost, točnost, prijaznost, noro dobra hrana in čudoviti razgledi.

Heidi in David sta poroko zorganizirala v dveh delih. V prvem delu vam predstavljava tradicionalno kitajsko ceremonijo s čajem, ki je bila v petek.

Ker ima čaj izreden pomen v kitajski kulturi, ni presenečenje, da je del tradicionalne poroke. Ženin in nevesta postrežeta čaj staršem in s tem združita obe družini.

Po obredu sta naju Heidi in David peljala v tradicionalni kitajski park na fotografiranje. Popolno ozadje v stilu z njunima zlato-rdečima poročnima oblekama. Nato pa smo se odpravili v hotel na 13-hodno kulinarično doživetje.

Težko poveva z besedami kako hvaležna sva, da sva lahko od blizu doživela tradicionalno kitajsko poroko. Vsaka minuta, od priprav v nevestinem domu, pa vse do konca večerje, je bila čudovita. Pristna in nasmejana.

Lokacija: Grand Stanford Intercontinental Hong Kong