Fotografiranje v čudoviti Budimpešti | Sakura ❤ Andy

BudimpeštaSakuro in Andyja sva spoznala v Hallstattu v Avstriji, ko je Andy Sakuro presenetil z zaroko. Po raziskovanju alpske narave sta se podala v večja Evropska mesta in bolj urbano okolje. Ko sta v Budimpešti naletela na Ribiško utrdbo, sta naju navdušena poklicala in povabila še tja.

Budimpešto sva obiskala prvič in resnično upava, da ne zadnjič, saj naju je popolnoma prevzela. Čez stoletja so tri različna mesta ob Donavi Budim, Pešta in Óbuda zrasla v eno raznoliko in dinamično mesto.

Dan pred fotografiranjem sva raziskovala okrožje gradov in takoj ugotovila, da se bomo mogli iz postelj dvigniti zares zgodaj, če želimo imeti vsaj malo miru. Prispela sva namreč na zadnji dan Sziget festivala in v Budimpešti je kar mrgolelo turistov. Naslednje jutro smo se vstali že ob štirih in se sprehodili do trdnjave. Ribiška trdnjava je terasa v neogotskem in neoromantičnem stilu, ki se razprostira na hribu nad mestom. Ima sedem stolpov, ki predstavljajo sedem madžarskih plemen, ki so se tu naselila. Terasa nudi čudovit razgled na mesto in Donavo in je pravi raj za fotografe.

Eden izmed privilegijev najinega dela je doživeti čudovite lokacije s čudoviti ljudmi. In Budimpešta nama bo zagotovo ostala v najlepšem spominu. Sprehodili smo se po trdnjavi in njenih skritih kotičkih, na koncu pa se iz hriba spustili do mogočne Donave, Széchenyjevega mostu in starega mestnega jedra. Sakura in Andy sta pred objektivom tako naravna in sproščena; ustvarjati z njima je pravi užitek. Čeprav prihajamo iz različnih kontinentov in kultur, smo se res ujeli in ob najinem potovanju v Hong Kong sva ju obiskala v Macau.

Upava, da vas bo ob ogledu zgodbe Budimpešta navdušila ter se mogoče v prihodnosti tudi sami odločite obiskati ta biser.